DGT Internet Marketing
Image default
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan een specialist

Wanneer je een website hebt is de kans groot dat je er niet direct de vruchten van plukt zoals je waarschijnlijk wel had gehoopt. Nog geen website? Klik hier voor Website laten maken

Vaak zijn er namelijk nog een groot aantal ondernemers met de zelfde diensten en of producten die al langer als jou actief zijn.

Doordat een website autoriteit opbouwt in der loop der tijd zul je altijd met een achterstand op eerder gestarte concurrenten beginnen.

De oplossing?

Zoekmachine optimalisatie!

Zoekmachineoptimalisatie oftewel SEO is de verzamelnaam van een groot aantal optimalisatie handelingen.

De meest bekende hiervan is vaak toch wel het plaatsen van backlinks.

Ondanks dat het plaatsen van linkjes één van de bekendste SEO handeling is word vaak de content oftwel de tekst, afbeeldingen en media op een website te kort gedaan. Wanneer je een website zou hebben met veel krachtige, lees unieke, content zul je waarschijnlijk al met veel keywords (met lagere concurrentie ) in de top van Google verschijnen.

Wel dien je dan de onpage SEO goed op orde te hebben. De onpage SEO is niet meer dan je website zelf. De algehele snelheid, de pagina eigenschappen en de benoeming van relevante “keywords”.

Als leek kan SEO onbegonnen werk lijken, en bij veel concurrentie is dat ook wel een beetje zo en kun je SEO uitbesteden, al zou je met weinig concurrentie toch al vrij veel zelf moeten kunnen als je een beetje handig bent met teksten, computers en software.

Waar te beginnen met SEO

Als je net een nieuwe website hebt is het belangrijk dat je een duidelijke website structuur hebt. (sub-)Categorieën in logische indeling en natuurlijk een makkelijk werkend menu. Niet alleen de bezoeker wil alles snel kunnen vinden en begrijpen, ook de bots van Google. De bots van Google zijn heden al zo geavanceerd dat ze van afbeeldingen vaak al kunnen bepalen wat er ongeveer afgebeeld staat. Bijvoorbeeld mensen, die zijn voor een bot makkelijk te herkennen.

Een tekst pagina van je website dient makkelijk te lezen zijn. Niet te lange zinnen en mooi strak en overzichtelijk. Niet alleen is dit goed voor conversie, ook de laadtijd komt dit ten goede.

Verdeel je tekst in een stuk of minimaal 3 alinea’s en geef elke alinea een koptekst. 1x H1 (H1 gebruik je voor de titel, hierin zet je het hoofd keyword), minmaal 1x h2(overige trefwoorden/keywords) en indien minder relevant kun je ook H3, H4, H5 en H6 gebruiken. In principe is alleen H1 en H2 voldoende. Plaats je teksten op je pagina die niet zo relevant zijn aan de hoofd keywords gebruik je een koptekst(H) met een hoger nummer, hoe hoger hoe irrelevanter aan de keywords waarop je wilt ranken.

Google waardeert het als je de kopteksten wel in volgorde gebruikt bv

<H1>zoekwoord</H1>

Tekst

<H2>Zoekwoord en zoekwoord 2</H2>

Tekst

<H2>Relevante LSI woorden bij zoekwoord</H3>

tekst

<H3>minder relevante tekst</H3>

Simpelgezegd, je begint altijd met de titel(H1) en gebruik je de overige alinea’s H2, zijn het heel veel alinea’s? Dan kun je de minder relevante alinea’s een h3 en evt h4 geven. Wanneer je te veel H2’s met keywords gebruikt op een pagina zal google dit afstraffen omdat dit word gezien als “stuffing

Het gebruik van keywords in je tekst

De eerste 100 woorden zijn ongeveer de3 belangrijkste van een pagina oordeelt Google. In de eerste 100 woorden wil je dus goed het keyword benoemen en tevens zeer relevante woorden tot het keyword gebruiken. Relevante woorden worden ook wel LSI ( Latent Semantic Indexing) woorden genoemd. Zet het keyword altijd zo ver mogelijk aan het begin van de pagina. Voorin de H1, voorin de 1e alinea, voorin de meta description, voorin de meta titel etc etc. Overdrijf niet met het keyword gebruik, Google trapt er niet in, enkele keren is voldoende mits je ze voorin op de benoemde plekken zet.

Als je deze informatie snapt ben je al een heel eind om te kunnen ranken op zoekwoorden met weinig concurrentie.

Als je nu een groot aantal pagina’s maakt op deze wijze en je volgt ook de volgende aanwijzingen zul je al snel bezoekers beginnen te krijgen.

Interne linkbuilding

Zodra je jouw website klaar hebt qua tekst kun je relevante pagina’s met elkaar gaan verbinden door de keywords te linken naar de juiste pagina’s. op elke pagina kun je 2-3 linkjes kwijt afhankelijk van het aantal woorden. Een sterke pagina heeft minimaal 500 woorden al moet daar bij vermeld woorden dat onnodig veel tekst op een pagina niet echt een meerwaarde heeft. Een video of een afbeelding met uitleg (infographic) kan ook waardevol zijn. Dit word sneller gedeeld en dit kan je ook backlinks opleveren.

Wil je meer weten over het SEO stappenplan of het uitbesteden aan een SEO expert? Ga dan naar de website van Like2Trade.com

 

Like2Trade.com

Potgieterstraat 8
4904GG Oosterhout

TEL: 0162-854203

GSM/APP: 06-33747504

MAIL: info@like2trade.com

KVK: 81071795

 

 

 

 

 

 

https://moz.com/