DGT Internet Marketing
Image default
Online marketing

Wat is een SEO Specialist?

Als mij wordt gevraagd wat ik doe voor de kost, bedenk ik in mijn hoofd hoe ik de vraag moet beantwoorden. Moet ik zeggen: “Ik ben een SEO specialist” en wachten op het onvermijdelijk verwarde gezichten? Misschien moet ik me aansluiten bij het antwoord van mijn vrouw, in plaats daarvan: “Hij deelt websites in om hoge ranglijsten op Google te krijgen.” Je moet toegeven, iedereen die het internet kan organiseren is waarschijnlijk best wel cool. Moet ik mijn antwoorden kort houden, of moet ik een beetje tijd nemen om hen voor te lichten over de ontzagwekkendheid van SEO?

SEO Specialist
Veel professionals in deze branche vinden het nog steeds een uitdaging om iemand op een ander gebied uit te leggen wat ze precies doen. Aan de andere kant, als mijn vrouw, een verpleegster, thuiskomt en verhalen en uitdagingen van haar dag probeert te delen, heb ik het gevoel dat ze een vreemde taal spreekt. Dus misschien is het hetzelfde voor elk beroep.

In de SEO-industrie zijn communicatie en duidelijkheid echter belangrijk. Hopelijk kan ik de vraag duidelijk beantwoorden: “Wat is een SEO-specialist?”

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) helpt mensen producten en informatie te vinden over zoekmachines zoals Google en Bing. Een SEO-specialist onderzoekt en analyseert vervolgens de trends en best practices online om strategieën te ontwikkelen en te implementeren die de zoekresultaten verbeteren.

Het algemene doel is om het verkeersniveau naar een website te vergroten door trefwoorden en trefwoorden te gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren en richtlijnen voor zoekmachines te behalen.

Zoekmachines veranderen echter altijd. En SEO-specialisten moeten bijhouden. Laten we nadenken over wat we hiermee bedoelen.

Overweeg bijvoorbeeld een zoekopdracht naar het sleutelwoord: ‘SEO’.

Op het moment (2011ish) stond SEO.com op de derde plaats in de zoekresultaten. Je zult ook merken dat behalve de eigen invoer van Google en de definitie van Wikipedia, de andere resultaten allemaal SEO-bedrijven zijn.

Zie je een thema met deze resultaten? Een soort trend die suggereert welk type resultaten Google voor dat zoekwoord wil leveren?

Dat is juist. Momenteel is er slechts één agentschap dat wordt weergegeven in de organische resultaten van de top tien. (Voor wat het waard is, staan ​​we momenteel op # 11.) In plaats daarvan krijg je een heleboel beginnershandleidingen voor SEO, how-to’s en definities.

Google heeft geleerd dat wanneer mensen zoeken naar de term ‘SEO’, ze eerder zouden klikken op informatie via een lijst met services. Dus uiteindelijk is het algoritme gewijzigd om dit gedrag op te nemen, en nu levert het de soorten resultaten op waarvan het denkt dat het zoekwoord echt vraagt.

Een SEO-specialist moet in staat zijn om deze trends te herkennen, te begrijpen wat ze betekenen en strategieën te ontwikkelen die binnen hen werken. (In ons geval werken we aan een enorme handleiding voor SEO die binnenkort wordt gepubliceerd.

De klus klaren
Er zijn letterlijk honderden factoren die bijdragen aan uw uiteindelijke ranglijst. Bovendien kan het moeilijk zijn om te bepalen welke soorten trends Google met uw gekozen zoekwoorden associeert.

Het werk van een SEO-specialist stopt niet bij een paar website-tweaks en een paar links verspreid over het internet. In plaats daarvan moet de specialist op de bal zijn, voortdurend op zoek naar trends zoals die hierboven vermeld en het vinden van nieuwe manieren om het websiteverkeer te maximaliseren.

(En met ‘maximaliseren’ bedoelen we niet alleen het aantal verhogen, we bedoelen mensen te vinden die klaar zijn om te converteren en zaken met u te doen.)

Het optimaliseren van uw website voor zoekmachines houdt in dat u zich bewust bent van deze factoren en de juiste strategieën implementeert. Naarmate de zoekmachines veranderen, kan een SEO echter nooit voor altijd op dezelfde oude activiteiten vertrouwen. Moderne SEO gaat over zoveel meer dan trefwoorden en metatags.

Er zijn veel factoren waarmee een SEO-specialist te maken heeft, en dat betekent dat ze een breed scala aan vaardigheden nodig hebben. Als we echter de basis zouden doorgronden, zou je kunnen zeggen dat een specialist het volgende moet begrijpen:

  • Waarom links belangrijk zijn?
  • Wat kan er op een pagina worden gedaan om een ​​ranglijst van webpagina’s te helpen?
  • Wat kan er off-page gedaan worden om een ​​webpagina rank te maken?
  • Waarom contentmarketing van cruciaal belang is voor elke push van online marketing?
  • Hoe biedt sociale media waarde?
  • Of Pay-Per-Click marketing de moeite waard is?
  • Hoe te profiteren van opkomende trends zoals SEO video?

De dagelijkse routine voor iemand die werkt in SEO kan een combinatie van al deze activiteiten omvatten, wat betekent dat een echte specialist een brede vaardighedenset moet hebben en bereid is om altijd meer te leren.

Wil je nog meer weten? Praat met Mark Verzijl Marketing. We geven u graag meer informatie.

http://www.markverzijlmarketing.nl/zoekmachine-optimalisatie-seo