DGT Internet Marketing
Image default
Internet marketing

Shared hosting, VPS en dedicated server: dit zijn de verschillen

Voor online lancering heeft je website een online hosting-pakket nodig. Deze pakketten komen in vele varianten. Zo bestaan er keuzes uit shared hosting, VPS-hosting of hosting via een ‘dedicated server’. Lees onderstaande informatie om te bepalen welk hosting-pakket het meest bij jou past.

Shared hosting

Wanneer je je server deelt met andere mensen, spreekt men van een shared hostingpakket. Ieder krijgt daarbij een deel van de capaciteit van de server. De capaciteit wordt dus verdeeld onder jou en andere ondernemers, websites en webwinkels.

Als je website niet heel zwaar of uitgebreid is, dan zou shared hosting een passend pakket kunnen zijn. Is je website wel uitgebreid of zwaar aan content? Dan is de capaciteit van shared hosting waarschijnlijk niet voldoende voor een geslaagd resultaat.

VPS

Virtual Private Server. Dat is de definitie van de initialen VPS. Dit is een grote (fysieke) server, opgedeeld in kleinere servers. Die kleine servers zijn virtueel. Iedereen deelt de grote server, maar op deze server krijgt eenieder eigen virtuele ruimte.

VPS is een stap geavanceerder dan shared hosting, maar minder uitgebreid dan de dedicated server hosting.

Dedicated server hosting

Dedicated server hosting is dus weer een verder gevorderd stadium binnen het hosting-spectrum dan VPS. Er is een essentieel verschil met shared en VPS hosting. De provider stelt in dit geval namelijk een persoonlijke fysieke server voor jou beschikbaar.

Dat betekent dat de server met niemand gedeeld hoeft te worden. Je kan de server naar voorkeur inrichten en de server heeft aanzienlijk meer rekenkracht.

Geld verdienen

Dankzij een hosting affiliate programma is het trouwens ook mogelijk om een mooie handel op te starten in het aanbieden van webhosting. Je verwijst mensen die op zoek zijn naar een hostingpakket via jouw unieke partnerlink door naar de webhost en je ontvangt een commissie telkens iemand van je bezoekers een pakket afneemt of domeinnaam registreert.

Deze vorm van geld verdienen is erg populair onder online marketeers.