DGT Internet Marketing
Image default
Internet marketing

Online marketing – neem een voorsprong op je concurrentie

In bepaalde branches is de concurrentie vandaag de dag moordend. Als eigenaar van een bedrijf kun je hier de nodige hinder van ondervinden. Mogelijk heb je door deze concurrentie wel moeite om het hoofd boven water te houden. Je wilt natuurlijk niet dat jouw bedrijf uiteindelijk failliet gaat en je er noodgedwongen mee moet stoppen. Daarom is het zaak om innovatief te blijven. Door geregeld innovaties door te voeren, troef je de concurrentie waarschijnlijk af. Eén van de innovaties waar je als bedrijf op in kunt springen is online marketing. Nog lang niet alle bedrijven zijn actief op het gebied van online marketing. Wil je een voorsprong nemen op je concurrentie? Zorg dan dat je deze trein niet mist! Wij vertellen je hier waarom je met online marketing een voorsprong op kunt bouwen op concurrenten.

Je bent online beter vindbaar

Online marketing heeft de laatste jaren een behoorlijke vlucht genomen. Steeds meer bedrijven zien in dat zij hier het nodige voordeel mee kunnen behalen ten opzichte van concurrenten. Dit begint allemaal met een goede website. Er zijn genoeg bedrijven die niet of nauwelijks tijd investeren in hun site. De site wordt in elkaar gezet en gevuld, maar verder wordt er vrijwel niet meer naar omgekeken. Indien je zoekt op de naam van het bedrijf, komt de site ongetwijfeld naar boven. Verkoop je bijvoorbeeld houten meubels? Dan is de kans echter klein dat je omhoog komt wanneer internetgebruikers op deze term zoeken. Met behulp van online marketing kun je jouw site beter vindbaar maken. Zoekmachineoptimalisatie neemt namelijk een belangrijke plek in binnen de online marketing. Het doel hiervan is om hoger in de resultaten van een zoekmachine te komen. Door jouw teksten slim te schrijven, troef je de concurrentie waarschijnlijk af. En wanneer je hoger in de resultaten staat dan concurrenten, is de kans groter dat internetgebruikers op jouw site terechtkomen. De meeste mensen nemen vandaag de dag immers niet de tijd meer om uitvoerig te zoeken op het internet. Nee, zij kiezen vaak voor één van de eerste resultaten van een zoekmachine. Door ervoor te zorgen dat je online beter vindbaar bent, neem je dus een flinke voorsprong op jouw concurrentie. Heb je zelf geen idee hoe je jouw site moet optimaliseren voor de zoekmachines? Dan kun je een online marketeer inhuren.

Kies voor online adverteren in plaats van offline adverteren

Als eigenaar van een bedrijf doe je er ongetwijfeld veel aan om nieuwe klanten te werven. De kans is groot dat je regelmatig adverteert. Veel bedrijven doen dit nog in geprinte media. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak een advertentie geplaatst in een lokaal of regionaal week- of maandblad. Dit kan je inderdaad nieuwe klanten opleveren. Het levert je echter niet of nauwelijks informatie op. Zo weet je bijvoorbeeld niet hoeveel personen je uiteindelijk bereikt met de advertentie. De enige informatie die je hebt, is het aantal personen dat in het verspreidingsgebied woont. Echter leest lang niet iedereen in het verspreidingsgebied zo’n blaadje. Bij veel mensen belandt deze rechtstreeks in de papierbak. Dit is wel het geval wanneer je kiest voor online adverteren. Hierbij kun je onder meer denken aan adverteren op sociale media, zoals Facebook of Instagram. Voordeel hiervan is dat je precies kunt zien wat de resultaten van een advertentiecampagne zijn. Ben je tijdens de campagne niet tevreden? Dan kun je bovendien aanpassingen doorvoeren, iets wat bij offline adverteren ondenkbaar is. Wil je er zeker van zijn dat je met online adverteren jouw concurrenten aftroeft? Doe dan een beroep op Anglers. Zij kennen het klappen van de zweep op dit gebied en kunnen jou daarnaast helpen met allerlei andere facetten van online marketing.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl