DGT Internet Marketing
Image default
Internet marketing

Hoe organiseer je een webinar?

Hoe organiseer je een webinar?

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat bedrijven gebruik maken van een webinar in plaats van een traditionele meeting. Maar wat is een webinar eigenlijk precies? Bij een webinar organiseer je een college, presentatie etc. online. Iedereen kan dus op een eigen locatie de webinar kijken zolang je maar een computer ter beschikking hebt. Dit is superhandig voor bedrijven waarbij niet alle werknemers op één locatie werken. Zij kunnen dus een meeting inplannen via een webinar waardoor zij dus niet allemaal naar één locatie hoeven te komen. Ideaal toch! De grote vraag is natuurlijk; hoe organiseer je een webinar? In dit artikel ga ik alles vertellen over een webinar organiseren.

 

Voorbereiding

Het organiseren van een webinar hoeft helemaal niet lastig te zijn. Het belangrijkst is dat je het goed voorbereidt, want voorbereiding is het halve werk. Tijdens de voorbereiding moet je na gaan denken over diverse topics. Ten eerste is het belangrijk om na te denken wat je wilt bereiken met je webinar. Is je doel om kennis over te dragen of om mensen te informeren? Hierbij raad ik aan om te bepalen wat je doelstelling is, wie je doelgroep is en wat je onderwerp is. Je wilt natuurlijk dat je webinar als interessant wordt gezien dus stem je doelstelling en je onderwerp af op je doelgroep.

 

Als je dit allemaal duidelijk op papier hebt, is het natuurlijk handig om een datum en tijd te prikken. Probeer dit een aantal weken van tevoren te communiceren met de mensen die je aanwezig wilt hebben bij je webinar. De week voor de webinar is het ook handig om een reminder te sturen naar degene die bij je webinar aanwezig zullen zijn.

 

De webinar

Om je webinar vloeiend te laten verlopen, is het handig dat je een PowerPoint maakt. Zorg dat de slides niet te vol zijn. Als er te veel tekst op je slide staat, zullen de mensen niet meer naar je luisteren omdat zij bezig zijn met lezen. Het is dus aan te raden om maar een paar bulletpoints per slide te gebruiken. Je wilt ook dat je webinar interessant blijft dus daarom is een interactief element in je webinar zeker een aanrader. Nu hoef je alleen nog te oefenen en je webinar kan beginnen!

 

Wil jij ook een webinar organiseren maar zou je het toch fijn vinden als je hier wat hulp bij krijgt? Neem dan eens een kijkje op de website van YourWebinar.