DGT Internet Marketing
Image default
Finance

Een eigen auto nieuw of tweedehands?

Het is vroeg in de ochtend. Je hebt je spullen gepakt en bent klaar om te gaan werken. Je start je auto maar er gebeurt niets… Ai! Wat nu?!

Herstellen

Natuurlijk kun je bij schade of onderhoud naar een autogarage gaan, maar veel dingen zijn ook zelf te repareren. Denk bijvoorbeeld aan het bijvullen van vloeistoffen, het wisselen van banden of kleine krassen. Hiervoor vind je veel hulpmiddelen bij speciaalzaken in de buurt of bij een takstation. Uiteraard zijn er ook reparaties die ontstaan vanuit het ouderdom van de auto. In dit geval kun je gaan overwegen een nieuwe auto aan te schaffen. Hierbij heb je de keuze uit volledig nieuw vanuit de garage of tweedehands.

 

Nieuwe auto

Hoe tof bij de garage een nieuwe auto uitkiezen en dan precies in jouw kleur naar wens, met zelf gekozen opties en velgen. En jij bent ook nog eens de eerste bestuurder van deze auto gevuld met nieuwe onderdelen. De komende maanden ben jij ook nog eens verzekerd vanuit de garage en heb je minimaal twee jaar fabrieksgarantie. Let wel op met hoge afschrijvingskosten.

 

Tweedehands auto

Zo’n nieuwe auto brengt natuurlijk wel een flink kostenplaatje met zich mee. Mocht je daar niet meteen voor willen kiezen dan is een tweedehands auto een goede optie. Tegenwoordig zijn er zoveel tweedehands auto’s op de markt dat je met de juiste zoekwoorden ook hier jouw droomauto tussen kunt vinden! Als je gelukt hebt kun je zelfs een ‘duurdere’ auto rijden voor minder geld. Controleer wel goed of de auto doet wat er wordt beloofd en geen schade heeft.

 

Kosten

Wellicht had je niet op deze extra kosten gerekend en ook geen geld om deze te betalen. In dit geval zouden we je aanraden om te kijken naar een lening. Wanneer je al een lening hebt lopen voor een andere kostenpost hoeft dit niet te betekenen dat je geen 2e lening kunt afsluiten. Het is namelijk ook mogelijk een hergroepering kredieten te verrichten. Een hergroepering van leningen betekent dat u minstens twee kredieten samenvoegt tot één enkel krediet. Dit kan de maandelijkse kosten verlagen van 2 losse leningen.

 

Let op, geld lenen kost ook geld!

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/hergroepering/