DGT Internet Marketing
Image default
Marketing strategie

De impact van voice search op SEO

De impact van voice search op SEO

Het landschap van online marketing is constant in ontwikkeling. In razend tempo volgen innovaties en optimalisaties binnen advertentieprogramma’s en zoekmachines elkaar op. Er is echter één ontwikkeling die de gehele online marketing branche de komende jaren sterk gaat beïnvloeden. We hebben het hier over voice search ofwel zoekopdrachten via spraak. Online marketing bureau uit Putten ‘Square Marketing’ legt uit wat voor impact dit heeft op zowel online marketeers als consumenten.

Een nieuw hoofdstuk in SEO

De meest gebruikte zoekmachine Google voert constant optimalisaties en updates uit om haar gebruikers relevante, waardevolle zoekresultaten te bieden. Om anno 2019 goed te ‘scoren’ in de zoekresultaten zijn mobielvriendelijkheid en user experience de toverwoorden. Achter deze termen schuilen voornamelijk een hoop technische factoren waaronder laadsnelheid, geoptimaliseerde CSS -en HTML elementen en een overall responsieve website. Er kondigt zich echter een nieuwe ontwikkeling aan met een potentiële grote impact op SEO; voice search.

Laat je stem horen

Voice search is een feature die al langere tijd aanwezig is op onder andere smartphones. Echter maakt het een vogelvlucht door de opkomst van slimme apparaten zoals smart speakers en home devices. De zogenaamde virtual assisstent zoals Siri en Alexa spelen hierin een grote rol. Deze zijn door middel van spraak te besturen en kunnen gekoppeld worden om huishoudelijke taken uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het in- en uitschakelen van een TV, verlichting en zelfs de centrale verwarming.

Een logisch gevolg is de toename in het aantal spraakopdrachten via zoekmachines. Het interessante is de wijze waarop gebruikers een zoekopdracht uitvoeren. Doordat deze wordt uitgesproken zullen dit voornamelijk langere zinnen zijn met veel zoektermen. Ook zijn deze zoekopdrachten veelal in de vragende vorm. In plaats van ‘bakker in Putten’ wordt het ‘waar is de bakker in Putten?’.

Optimaliseren voor voice search

Over het algemeen gelden voornamelijk de ‘ouderwetse’ regels om jouw website te optimaliseren voor voice search. Toch zijn er enkele factoren waar je rekening mee moet houden. Square Marketing geeft enkele tips:

  • Zorg dat de meta-tags over leesbare teksten met long-tail keywords beschikken
  • Creëer een FAQ om duidelijke vraagstellingen te beantwoorden
  • Schrijf op een natuurlijke wijze, aangezien de zoekopdrachten ook veel natuurlijker zijn.
  • Zorg voor een goede Local-SEO om meer kans op een click bij een lokale zoekopdracht

De stemmen zijn geteld: Voice Search is here to stay!

Het staat vast dat het gebruik van voice search enkel maar zal toenemen. Veel websites zijn onvoldoende voorbereid en lopen wellicht belangrijke bezoekers mis. Gelukkig weet Square Marketing exact hoe u zich nu al kunt onderscheiden met de focus op deze nieuwe trend. Dit marketingbureau denkt bij een nieuwe ontwikkeling altijd in kansen en niet in de eventuele obstakels die het voortbrengt. Vanuit deze gedachte biedt het Puttense Square Marketing een online strategie op maat aan. Tijdens de ontwikkeling van deze strategie wordt er altijd gekeken naar de actuele kansen en bedreigingen voor uw business. Voice search zal hierin ongetwijfeld al een rol spelen. Zo bent u direct voorbereid op de toekomst van SEO!

https://www.squaremarketing.nl/