DGT Internet Marketing
Image default
Marketing

6 manieren om een succesvolle SEO consultant te worden

Wil jij graag bedrijven helpen om snel gevonden te worden via zoekwoorden op bijvoorbeeld google? Lees dan hieronder de 6 manieren om een succesvolle SEO te worden! SEO is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van ieder bedrijf en dus een goede reden voor jou om deze dienstverlening onder de knie te krijgen. De wegen naar een goede SEO specialist worden zijn divers en je kunt dus een kiezen die bij jou past. Wil je gaan studeren, direct ergens werken of zelf de basis eerst onder de knie krijgen? Kijk naar hoe jij je deze skill het beste eigen kunt maken en binnen no-time kun jij ook een SEO consultant worden.

 

Waarom SEO?

SEO is op dit moment heel belangrijk. Iedereen zoekt op internet, dus ook voor bedrijven is het heel belangrijk om daar goed gevonden te worden. Dus het is heel logisch voor bedrijven dat ze daar hulp bij nodig hebben omdat natuurlijk niet iedereen goed weet hoe dit werkt. Daarom schakelen zij vaak een SEO consultant in om te helpen. Dus waarom zou jij geen SEO consultant worden? Dan kun jij geld verdienen met je werk door bedrijven vindbaar te maken.

 

Dit zijn de 6 manieren om snel als SEO consultant aan de slag te gaan

  1. Ga een studie volgen in de richting van SEO: bijvoorbeeld een training SEO of studie online marketing.

  2. Ga bij een bedrijf werken die al SEO consultant doet, zodat je het kunt leren van je collega’s.

  3. Kies een niche, bijvoorbeeld optimalisatie om gevonden te worden op concurrerende zoekwoorden, of juist lange zoekwoorden.

  4. Kies je richting: bijvoorbeeld linkbuilding, content of technische SEO.

  5. Ga boeken lezen over dit onderwerp of volg een online cursus.

  6. Je kunt trainingen via Google volgen, doordat Google een network specialist is biedt deze gratis trainingen aan.

Welke van bovenstaande manieren bij jou past, hangt helemaal van jouw manier van leren af. En natuurlijk van een beetje lef hebben. Want durf jij die eerste opdracht aan te nemen of bij een bedrijf te gaan werken in een branche waar je nog weinig kennis van hebt? Overweeg je opties en maak je keuze.

 

Werken bij een SEO bedrijf

Er bestaan veel verschillende bedrijven die SEO aanbieden. Digital Desert is zo’n bedrijf die SEO Breda aanbiedt. Woon jij dus in de omgeving van Breda? Dan kun je proberen om bij dit bedrijf als stagiair aan de slag te gaan. Overal in het land heb je SEO bedrijven, dus je kunt in de regio kijken waar jij in woont of er een bedrijf in de buurt is. Ook voor studies geldt hetzelfde. Vrijwel iedere HBO en zelfs MBO heeft een richting voor marketing. Binnen deze richting leer je natuurlijk veel meer dan alleen SEO en de tijd die je erin investeert zal dus hoger zijn. Wil je echt alleen SEO specialist worden en weinig tijd eraan besteden? Dan is een workshop, cursus of online seminar soms de beste oplossing. Er worden toch nooit naar je diploma gevraagd, dus waarom een hele studie doen?