DGT Internet Marketing
Image default
Artikel marketing

Verschillende printtechnieken bij codering

Elk product kent zijn eigen specifieke barcode. Maar hoe werkt dat eigenlijk en waarom kent elk toepassingsgebied een andere printtechniek?

Door te coderen ken je elk product een specifieke code toe, waardoor het product uniek wordt. Coderen kan een etiketteersysteem zijn, dat zelfs al tijdens de productie aangebracht wordt op een goed. Wettelijk zijn er allerlei coderingsplichten opgesteld, waarbij kwaliteitscontroles van belang zijn. Ook moeten producten traceerbaar zijn en staat er vaak een minimale houdbaarheidsdatum op een product. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een fout zit in een product of dat een product per direct uit de handel gehaald moet worden. Wanneer dit het geval is, kan codering een hoop tijd en energie besparen. De gecodeerde producten zijn namelijk traceerbaar en kunnen dus gemakkelijk teruggevonden worden.

Verder kent elk toepassingsgebied een andere printtechniek. Zo kan er geprint worden op plastic of printen op folie. Drank en levensmiddelen vereisen namelijk hele andere printtechnologie dan kabels en buizen. Zuiver vereist namelijk een strikte houdbaarheidsdatum, die op de juiste manier gecodeerd moet worden. Buizen daarentegen raken niet over de datum, maar moeten wel op een minimale snelheid gecodeerd worden. De verscheidenheid aan soorten en maten buizen worden daarnaast nog eens allemaal op verschillende manieren gecodeerd. Hoewel elke codering op elkaar lijkt, is elke buis uniek door de codering. Koenig & Bauer Coding past zijn techniek daarom toe om fabrikanten te helpen bij efficiënte codering.

Kent u een fabrikant of bent u zelf een fabrikant die efficiënter wil coderen, maar krijgt u geen nieuwe inzichten? Neem dan eens een kijkje op de website van Koenig & Bauer Coding. Wij weten precies hoe wij u uit de brand kunnen helpen en hoe uw processen voor wat betreft codering geoptimaliseerd kunnen worden. Wij helpen u graag verder en denken met u mee.

http://coding.koenig-bauer.com/nl/