DGT Internet Marketing
Image default
Online marketing

De kracht van Your Business Online

Adverteren op Linked in is nu nog aantrekkelijker door de volgende optie: re-targeting aan de hand van de LinkedIn Insight pixel. Als je deze pixel installeert kun je voortaan eenvoudig conversies meten. Het gevolg daarvan? De return on investment van je campagne wordt glashelder.

LinkedIn wordt al jaren succesvol ingezet door ondernemers die een B2B-product of -dienst aanbieden. Globaal zijn dit de mogelijkheden:

1. een advertentie plaatsen in het nieuwsoverzicht;

2. speciaal voor LinkedIn ontworpen tekstadvertenties;

3. zogenoemde leadadvertenties die rechtstreeks naar de inbox van specifieke gebruikers gestuurd worden.

Om met 3 te beginnen: een naam die hiervoor ook wel gebruikt wordt is sponsored mail. Er hangt een prijskaartje aan deze manier van adverteren, maar resultaat is gegarandeerd! Jouw doelgroep krijgt een melding zodra jij iets plaatst op LinkedIn, De kans dat je advertentie over het hoofd wordt gezien is nihil. Dan nummer 2. Dit soort advertenties post je tussen de normale, dagelijkse berichten in het nieuwsoverzicht. Juist hier wordt met veel aandacht gelezen en dat is dan ook het grote pluspunt. Als je aansprekende foto’s bijvoegt vergroot je de effectiviteit.

Maak vooral ook gebruik van links zodat mensen kunnen doorklikken naar je website of webshop. Mogelijkheid 1 is de meest traditionele. Een advertentie met een opvallende kop of hoofregel. Gevolgd door een compacte tekst om je nieuwe product, aanvullende dienst of campagne aan te kondigen.

Als we het hebben over social media uitbesteden is LinkedIn natuurlijk niet het enige medium. Andere kanalen die beslist meetellen zijn Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. En dan is er nog Whatsapp. Whatsapp is in feite geen sociaal medium, maar een online berichtendienst. Zorg als bedrijf dat je via app bereikbaar bent, want vrijwel iedereen communiceert tegenwoordig op deze manier. Whatsappen is veilig, want alle berichten worden door middel van end-to-end-encryptie versleuteld. Dit betekent dat alleen de zender en ontvanger een bericht kunnen lezen. De tekst wordt aan de hand van een algoritme gecodeerd en vervolgens weer gedecodeerd.

https://www.yourbusinessonline.nl