Uw huis beveiligen in Amsterdam

Terwijl het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewild persoon binnen je huis of pand aan?

Inbraaktips

 

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 

 • Ook als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar 5 minuten weg bent.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash binnen je huis.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of in de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, eveneens inbrekers. Koop een compact sleutelkluisje voor binnen de schuur.
 • Zorg ervoor dat artikelen bijvoorbeeld iphones na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Leg uw dure juwelen en contact geld in een kluisje binnen huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.

Ook met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Wanneer veel mensen aan het werk zijn, de kids op school en de buurt redelijk verlaten is. Eveneens binnen vakantieperiodes is er een piek aan inbraken.

Maatregelen treffen

Als voorbeeld hierboven al benoemd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn zeldzame sloten, vervaardigd van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo geproduceerd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar bv. ook op uw schuifpui zijn cruciaal. Oude, verweerde sloten zijn vloeiend open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra beschutte sloten op uw deuren.

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, bijvoorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een expert in sloten bijvoorbeeld een slotenmaker amsterdamkan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Hedendaags hebben veel wijken een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit voorkomt lang niet altijd een inbraak in je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

Inbraken binnen Nederland

Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een klein kaartje bijvoorbeeld een bankpas of klantenkaart voor nodig om binnen 30 seconden binnen te breken. Precies wanneer je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

In 2014 werd er nog gemiddeld 250 keer per dag ingebroken in Nederland. Een ontzettend hoog cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gezakt, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen twee jaar geen één inbraak geregistreerd.